Pulinaa Pressan puvusta

Journalisti-lehden uusimman numeron takasivulla kerrotaan Maikkarin eli Mainos-TV:n paheksuvan sitä, että presidentti Tarja Halonen on jäänyt kiinni arveluttavasta nuukailusta. Hän on nimittäin esiintynyt samassa Anne Linnonmaan sinisessä raakasilkkipuvussa peräti kolme kertaa kolmen vuoden aikana. Siis kerran vuodessa.

 Puvun ensi-ilta oli ollut Linnan juhlissa 2005. Seuraava esiintyminen asussa oli kuningas Kaarle Kustaan synttäreillä 2006. (Toimitus ei tunne tarkkaa päivämäärää.)  Kaiken huippuna kerrotaan Suomen presidentin esiintyneen vielä valtiovierailulla Luxemburgissa suurherttuaparin illallisilla 24. marraskuuta tänä vuonna samassa asussa.

Voi, tuhannen tulimmaista!  Tule ja puserra!  Että ihan kolme kertaa samassa asussa!  Kolmen vuoden aikana! Ja kun Ruotsin ja Luxemburgin televisioissa ja lehdissä  on varmaankin näytetty kuvia Linnan itsenäisyyspäiväjuhlilta ja myös Kalle Kustaan synttäreiltä ja Luxemburgin valtiovierailusta koko kansan nähtäviksi.  Kylläpä oli kamala moka!!!

Minulle tuli kyllä ensimmäiseksi mieleen, että miksi miesten asuista ei juuri koskaan murista. Ja tuossakin ohjelmassa viihdejutun tekijät taisivat itse kulkea jänishousuissa, totesi Journalisti-lehti.

Haistelevaa journalismia ja eriarvoisuutta!

Journalisti-lehti uumoilee samalla sivulla haistelevan journalismin tuloa.  Karjalaisen päätoimittaja oli kuulemma pääkirjoituksessaan 27. marraskuuta pitänyt joensuulaista Anu Vehviläistä parhaimpana keskustan puheenjohtajatehtävään ja todennut:  "Hän on sopivan ikäinen, näköinen, kokoinen, hajuinen ja oloinen keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi."

Ei siis sanaakaan osaamisesta! Onko kukaan koskaan lukenut miehen ollessa kyseessä vastaavaa arviota?  Jollei ehkä korkeintaan ikään liittyvää. Miehistä puheen ollen, he ovat  joko asiantuntijoita, yhteistyökykyisiä, johtajuutensa osoittaneita tai jämäköitä visionäärejä!  Kaikki siis positiivisia ominaisuuksia.  Eikä ulkonäöstä sanaakaan.  Sellaista tasa-arvoa Suomen miesjournalistien parissa! (RVC)