Italian suomalaisille kehuja Suomen Sillassa 4/08

Ihan on rinta rottingilla luettuani Suomi-Seuran toiminnanjohtajan Paula Seleniuksen järjestöpalstaa Suomen Silta-lehdestä. Paula osallistui huhtikuussa suomalaisseurojen tapaamiseen Napolissa, jonne itse en valitettavasti päässyt.  Hän  toteaa, että Italian suomalaisten toiminta on ollut vuoden aikana vilkasta, ja hän mainitsee muun muassa Bolognassa järjestetyn elokuvafestivaalin, ja sen mitern  Bolognan yliopiston suomenkielen opiskelijat ja alueen suomalaiset olivat kääntäneet Peter von Baghin valitsemat elokuvat italiaksi. Haasteellinen ja kunnianhimoinen tehtävä, hän toteaa.

Lisäksi hän mainitsee myös  heinäkuiset saappaanheittokisat ja leirikoulun Ascoli Picenossa Marchessa.  Ja sen, että  Italian suomalaisten tapaaminenkin on ensi vuonna Ascoli Picenossa. Kaikkein hienoin on kuitenkin Paulan loppulause Italian kohdalla.  Hän toteaa: Ei voi kuin ihmetellä Italian suomalaisnaisten aktiivisuuttta ja energisyyttä. Nostan heille hattua!  Näin kirjoitti siis Paula Selenius, jolle suurkiitos!

Mekin täällä Mansikan toimituksessa nostamme hattumme korkealle!!! Ja meillä on rinta rottingilla myös, koska Mansikan sivuilla on käyty jo yli  15.000 kertaa!!!