Sain sähköpostiini oheisen viestin. Voisiko joku auttaa näitä kahta oululaista tyttöä, jotka haluaisivat tulla Italiaan harjoittelemaan sisustusalaa? 

Hei! Täällä kirjoittelee kaksi ammattikoulussa toista vuotta opiskelevaa tyttöä - Heljä ja Anniina. Olemme 17- vuotiaita ja opiskelemme sisustajiksi OSAO:ssa Haukiputaan yksikössä. Ala on sisustus ja verhoilu eli meidän töitämme ovat tilojen suunnittelu ja niiden toteuttaminen käytännössä sekä esimerkiksi huonekalujen verhoilu. Tulevaisuudessa haluamme tehdä sisustussuunnittelijoiden töitä.

Tänä vuonna meidän työssäoppiminen sijoittuu maalis-huhtikuulle ja aiomme toteuttaa sen ulkomailla. Italia kiinnostaa molempia ja toivoisimme, että saisimme harjoittelupaikan sieltä. Siksi käännymmekin puoleenne, ja kysymme, saisimmeko apua teiltä? Osaisitteko sanoa meille paikkoja, joissa voisimme oppia alamme hommia? Onko teillä antaa neuvoja, mistä lähteä etsimään harjoittelupaikkaa?

Työssäoppiminen on siis sellainen, että opiskelijat oppivat työpaikalla uusia alaan ja opiskeluihin liittyviä asioita. Meille ei siis makseta tästä palkkaa, vaan toivomme että saisimme tästä irti uusia asioita, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Puhumme jonkin verran englantia ja tarkoituksena olisi myös oppia sitä lisää.

Mikäli olette kiinnostuneita auttamaan meitä, voisimme kertoa itsestämme lisää. Voitte myös halutessanne ottaa yhteyttä opettajaamme Susanna Tervoseen ([email protected]) tai koulumme kansainvälisyysvastaavaan Johanna Hakkaraiseen ([email protected])

Ystävällisin terveisin Heljä Karsikas ja Anniina Oiva, OULU