..... ITALIAN LUMILLA

 

19-vuotias Silvia Nitti (kuvassa)  saavutti jokin aika sitten erinomaisen kakkossijan lumilautailu-kilpailussa Trenton läänissä, Valsuganan lumisilla kentillä. Kuvassa Silvia näyttää ylpeänä sinistä palkintopokaaliaan, jossa on valkoinen jalusta. (Suomen lipun värit!).

 Silvialla on kiinteät yhteydet Suomeen ja erityisesti Lappiin, koska hänen äitinsä, Annikki Sarre, on oikea saamelainen, Ivalosta kotoisin. Annikki on asunut jo pitkään Roomassa puolisonsa Gianfranco Nittin kanssa, joka on suomalais-italialaisiin aiheisiin perehtynyt journalisti ja pitkäaikainen Lapin ystävä.

Kilpailuun osallistui satakunta nuorta. Silvialle toinen sija tässä kilpailussa oli ensimmäinen näin hieno sijoitus. Luultavasti menestykseen on myötävaikuttanut Silvian saamelainen verenperintö, arvelee hänen isänsä Gianfranco Nitti. Silvia opiskelee Roomassa Colombo-nimisessä Matkailu-instituutissa, joka valmentaa hänet matkailualan tehtäviin. Sen vuoksi Silvialla on mahdollisuus jonain päivänä työskennellä myös Lapissa ja sen kuuluisissa talviurheilukeskuksissa.   GIENNE

ooooooooo 

PS. Sain ylläolevan, GIENNEN kirjoittaman  tekstin englannin kielisenä ja käänsin sen suomeksi Mansikkaa varten.  Uskon, että kaikki Mansikan lukijat toivottavat Silvialle onnea ja menestystä sekä urheilussa että opiskeluissa! Kuten tietysti Mansikan toimituskin!  (RVC)

oooooooo

         PS 2.  Mansikan toimitus ottaa todella mielellään jatkossakin vastaan muitakin Italia-Suomi-perheisiin liittyviä  kirjoituksia  ja kuvia.  (Toimitus)