Pohjois-Italiaa vavisuttavat tällä hetkellä kohtalaisen voimakkaat maanjäristykset. Viimeyönä kello 4.00 tuntuneen 6.0 magnituudin maanjäristyksen keskus oli Modenassa ja järistys oli tuntunut selvästi myös Bolognassa, Milanossa ja Veneton alueella.

Myöhemmin 4.1 magnituudin järistys vavisutti erityisesti Emilian, Veneton ja Lombardian aluetta. Suurimman tuhon on kärsinyt Sant´Agostinon kaupunki Ferrarassa, jossa useat historialliset monumentit tuhoutuivat järistyksen seurauksena. 

Uhreja tällä hetkellä on 6, joista 4 Ferraran provinssissa sijaitsevan keramiikkatehtaan yötyöntekijää ja kaksi muuta naista, joista ensimmäinen on yli satavuotias eläkeläinen Bolognasta. Jälkimmäinen 37-vuotias nainen kuoli ilmeisesti pelästykseen Sant´Agostinon kaupungissa, järistyksen suurimmassa tuhokohdassa. Yli kolmetuhatta asukasta on paennut kodistaan.

Järistysalueiden keskuksiin ja pahimmin tuhoutuneisiin alueisiin on suunnitteilla hätätila. Pääministeri Monti palaa Usa:n matkaltaan ennakoitua aiemmin antaakseen tukensa järistyksen uhreille. Pelastustoiminnat ovat parhaillaan käynnissä ja italialaiset ovat valmistautuneet mahdollisiin lisäjäristyksiin. 

Maanjäristykset herättävät syvää huolta maassa, jossa italialaisten mielessä on edelleen kirkkaana vuoden 2009 maanjäristysten sarja l´Aquilan maakunnassa. Vuoden 2009 maanjäristyksissä surmansa saivat 308 henkilöä ja yli 1600 loukkaantui. 

Mansikka seuraa tilannetta ja raportoi.